Veelgestelde vragen

Wij hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rij gezet.

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via kolklaan@uwslimonderhoud.nl 

Ontwerp

Wij hebben op dit moment geen naambordje meegenomen in het ontwerp. Wij gaan dit met het projectteam bespreken en bekijken hoe we dit op gaan lossen. Wij informeren binnenkort alle bewoners hierover.

HR+++ glas in nieuwe kozijnen

Alle ramen en deuren hebben PolitieKeurmerk VeiligWonen (PKVW), dit betekent dat zij nieuwe hang- en sluitwerk hebben en dat alle ramen straks een sleutel hebben.

Ja, dat mag. Er mag straks alleen niet geboord worden in de nieuwe kozijnen.

Ja, in principe wel. Omdat wij ook hier een nieuw kozijn maken kan het zijn dat het raam een cm groter/kleiner wordt.

Ja, het raam boven het aanrecht in de keuken verdwijnt. Dit wordt netjes dichtgezet met een paneel

Nee, het raam in de badkamer gaat weg. Dit wordt vast glas. Het raam kan straks niet meer open, omdat dit niet goed is voor de werking van het mechanische ventilatiesysteem.

In de nieuwe kozijnen mag er niet geboord worden. U mag wel eventuele raambekleding ophangen aan het plafond of aan de muur.

Dakisolatie

Alle dakramen komen terug, de nieuwe gaan we hergebruiken en de oude dakramen worden vernieuwd. Het gaat om 2 dakramen per woning.

Ja, op het dak gaat hij helemaal weg. Het kanaal/de schacht blijft wel bestaan. We slopen dus niet de hele schoorsteen aan de binnenkant van de woning.

Planning & Overlast

De schuttingen moeten worden weggehaald om het steiger te kunnen plaatsen en de werkzaamheden uit te voeren. Na de werkzaamheden maken wij de schuttingen weer op maat en zetten deze weer terug.

Wij verwachten in het voorjaar van 2021 te beginnen met de werkzaamheden en dan voor de zomervakantie 2021 klaar te zijn.

De steiger staat per blok ongeveer 8-12 weken. De werkzaamheden in de woningen zijn verspreid over deze weken.

Uw voorbereiding

Nee, deze moeten weg. We moeten graafwerkzaamheden uitvoeren vlak naast de woning, en er komt gevelisolatie tegen de huidige gevel aan. Alles moet dus bij de gevel weg. Heeft u waardevolle planten? haalt u deze dan zelf weg. Wij verwijderen alle overige planten voor u. Deze worden niet terug geplaatst.

Ja, dit doen wij voor u. Is deze elektrisch? Dan vragen wij u om zelf de elektriciteit eraf te halen/hem spanningsloos te maken. Wij halen dit dus van de gevel af en plaatsen deze weer terug voor u.

Financiën

Nee deze blijven €15,- en is geen jaarlijkse verhoging op toepasbaar. De huurverhoging van € 15,00 per maand (servicekosten) voor de zonnepanelen staat de eerste 10 jaar vast. Daarna houdt WBV Poortugaal het recht om dit bedrag te indexeren.

De opbrengst van de zonnepanelen is gemiddeld €30,- per maand. Er is rekening gehouden met lichte vervuiling en schaduwval. U houdt hier altijd geld aan over.

Het klopt dat de WOZ waarde een rol speelt in het woonwaarderingsstelsel en bijdraagt aan het totaal aantal punten en daarmee de huur van de woning.
Voor u en andere huidige bewoners is dit niet van invloed op uw huidige huurprijs per maand – los van de huurverhoging die bij het plan hoort. Pas wanneer een huidige bewoner gaat verhuizen en er een nieuwe bewoner komt wonen, wordt de huur aangepast naar het nieuwe waarderingsstelsel.